Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

Close
Συνδεθείτε Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Ocean-Components.com
0 Item(s)

Η Nasa αναθέτει τη σύμβαση εμπορικού φορτίου για τη σεληνιακή Gateway στο SpaceX

Nasa awards commercial cargo contract for lunar Gateway to SpaceX

Οι όροι της σύμβασης Logistics Services Gateway θα απαιτήσουν από το SpaceX να παραδώσει το φορτίο υπό πίεση και το μη συμπιεσμένο φορτίο, τα υλικά συλλογής δειγμάτων και άλλα αντικείμενα που μπορεί να χρειαστεί το πλήρωμα στο σκάφος της πύλης και επίσης κατά τις αποστολές τους στην επιφάνεια του σεληνιακού.

Η Nasa περιγράφει το βραβείο ως σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για το πρόγραμμα Artemis, το οποίο στοχεύει να εκτοξεύσει τους ανθρώπους στη Σελήνη πάλι μέχρι το 2024 και να δημιουργήσει μια βιώσιμη ανθρώπινη σεληνιακή παρουσία.

"Αυτό το βραβείο είναι άλλο ένα κρίσιμο κομμάτι του σχεδίου μας να επιστρέψουμε στην Moon αειφόρα", δήλωσε ο διαχειριστής της NASA Jim Bridenstine.

"Η πύλη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της μακροπρόθεσμης αρχιτεκτονικής της Αρτέμιδος και αυτή η εμπορική ικανότητα φορτίου στο βαθύ διάστημα ενσωματώνει έναν ακόμη εταίρο της αμερικανικής βιομηχανίας στα σχέδιά μας για ανθρώπινη εξερεύνηση στη Σελήνη για την προετοιμασία για μια μελλοντική αποστολή στον Άρη".

Η NASA αναφέρει ότι σχεδιάζει πολλαπλές αποστολές προμήθειας, στις οποίες το διαστημικό σκάφος φορτίου θα παραμείνει στο σταθμό τροχιάς για έξι έως δώδεκα μήνες κάθε φορά.


"Η επιστροφή στη Σελήνη και η υποστήριξη της μελλοντικής εξερεύνησης του διαστήματος απαιτεί προσιτή παράδοση σημαντικών ποσοτήτων φορτίου", δήλωσε ο πρόεδρος και επικεφαλής της SpaceX, Gwynne Shotwell, του SpaceX. "Μέσω της συνεργασίας μας με τη NASA, το SpaceX παρέχει επιστημονικές έρευνες και σημαντικές προμήθειες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από το 2012 και έχουμε την τιμή να συνεχίσουμε το έργο πέρα ​​από την τροχιά της Γης και να μεταφέρουμε το φορτίο Artemis στη Gateway".

Οι συμβάσεις για υπηρεσίες εφοδιαστικής εγγυώνται δύο αποστολές ανά πάροχο υπηρεσιών logistics με μέγιστη συνολική αξία 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλες τις συμβάσεις, καθώς απαιτούνται πρόσθετες αποστολές.

Διαμέρισμα στούντιο

Στην ίδια την πύλη, η NASA δήλωσε προηγουμένως:

Οι αστροναύτες θα επισκεφθούν την Πύλη τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, αλλά δεν θα παραμείνουν καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου όπως το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Η πύλη είναι πολύ μικρότερη επίσης. Το εσωτερικό του είναι περίπου το μέγεθος ενός διαμερίσματος στούντιο (ενώ ο διαστημικός σταθμός είναι μεγαλύτερος από ένα σπίτι έξι υπνοδωματίων). Μόλις αποβιβαστούν, οι αστροναύτες μπορούν να ζήσουν και να εργαστούν στο διαστημόπλοιο για διάστημα έως τριών μηνών τη φορά, να διεξάγουν πειράματα επιστήμης και να κάνουν ταξίδια στην επιφάνεια της Σελήνης.

Ακόμα και χωρίς το παρόν πλήρωμα, η ρομποτική αιχμής και οι υπολογιστές θα λειτουργούν πειράματα μέσα και έξω από το διαστημόπλοιο, επιστρέφοντας αυτόματα τα δεδομένα πίσω στη Γη.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το σεληνιακό έργο στον ιστότοπο Nasa.

Πιστοποίηση εικόνας: SpaceX - Μια απεικόνιση του SpaceX Dragon XL καθώς αναπτύσσεται από το δεύτερο στάδιο του Falcon Heavy στην υψηλή τροχιά της Γης στο δρόμο του προς την Πύλη σε σεληνιακή τροχιά.

Δείτε επίσης: Η NASA επιλέγει τα πρώτα δύο επιστημονικά ωφέλιμα φορτία για το Lunar Gateway