Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

Close
Συνδεθείτε Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Ocean-Components.com
0 Item(s)

Raytheon κερδίζει σύμβαση Space Force OCX για να σβήσει το κιτ IBM για GPS III

Raytheon wins Space Force OCX contract to switch out IBM kit for GPS III

Θα αντικαταστήσει τους υπολογιστές IBM που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος για τη διαχείριση του αστερισμού GPS με συστήματα της Hewlett Packard Enterprise, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης αξίας 378 εκατομμυρίων δολαρίων. Το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2022 και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος εκσυγχρονισμού του GPS για το GPS III.

GPS III

Το OCX προορίζεται να προσφέρει διπλάσια δορυφορική χωρητικότητα, βελτιωμένη υποδομή ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, βελτιωμένη ακρίβεια, εκσυγχρονισμένους δέκτες με δυνατότητες αντι-μαρμελάδας και βελτιωμένη διαθεσιμότητα σε δύσκολο έδαφος.

"Το OCX είναι κρίσιμο για τη συνέχιση των εθνικών προσπαθειών υψηλής προτεραιότητας για τον εκσυγχρονισμό του GPS με νέες δυνατότητες στρατιωτικής και πολιτικής τοποθέτησης, συμπεριλαμβανομένης της ενισχυμένης ασφάλειας, της ακρίβειας, της αξιοπιστίας και της ακεραιότητας", δήλωσε ο Barbara Baker, ανώτερος υπεύθυνος του τμήματος διοίκησης και ελέγχου της SMC. "Το OCX θα προσφέρει σταθερές και αξιόπιστες δυνατότητες GPS στους Αμερικανούς πολεμιστές, συμμάχους και πολιτικούς χρήστες".

Η σταδιακή κατάργηση του κιτ IBM προκλήθηκε προηγουμένως από την πώληση της σειράς προϊόντων IBM x86 στη Lenovo, ενώ η IBM δεσμεύτηκε να υποστηρίξει το υλικό τους μέχρι τον Αύγουστο του 2022.


"Τα τελευταία δυόμισι χρόνια, καθώς η OCX βγήκε από την παραβίαση του Nunn McCurdy, η Raytheon εκτελέστηκε όπως είχε προγραμματιστεί, δίνοντάς μας εμπιστοσύνη στην ικανότητα της OCX να μεταβεί σε επιχειρήσεις", δήλωσε ο κυβερνήτης SMC, κ. John Thompson. "Η ανάπτυξη λογισμικού ολοκληρώθηκε το περασμένο φθινόπωρο και το πρόγραμμα βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης και δοκιμής. Σε λιγότερο από ένα χρόνο, η Raytheon θα παράσχει μια ειδική βασική γραμμή λογισμικού ικανή να χειριστεί τον αστερισμό GPS.

"Αυτό μας έδωσε σιγουριά ότι είχαμε μια βιώσιμη τεχνική λύση OCX που παρέχει μια μακροπρόθεσμη βάση δεδομένων βάσης δεδομένων που να ανταποκρίνεται στις αυστηρές προδιαγραφές μας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο", δήλωσε ο επικεφαλής του υλικού του OCX, κ. Thomas Gabriele. "Καθώς η Raytheon συνεχίζει να παρακολουθεί τις συμβατικές δεσμεύσεις της, η αντιμετώπιση του μη υποστηριζόμενου κινδύνου της Cyber ​​Security της IBM είναι συνετό να γίνει η προμήθεια του συστήματος στην κυβέρνηση. Αν και αυτή η κυβερνητική αλλαγή θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα Raytheon, η κυβέρνηση κρατά την Raytheon υπεύθυνη για την παροχή ειδικευμένου λογισμικού πριν από την ενσωμάτωση στην πλατφόρμα HPE και την ανάπτυξη σε επιχειρησιακούς χώρους ".

Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ

Την περασμένη εβδομάδα η αμερικανική δύναμη SPACE ανακοίνωσε τη συμφωνία και χθες το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δημοσίευσε τα στοιχεία της σύμβασης.

"Η τροποποίηση του συμβολαίου θα απαιτήσει από την Raytheon να αντικαταστήσει τον εξοπλισμό της IBM με εξοπλισμό HPE για όλα τα περιβάλλοντα παράδοσης OCX Block 1 Deliverable", δήλωσε η ανακοίνωση. "Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην Aurora του Κολοράντο και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 30 Απριλίου 2022."

Το Κέντρο Διαστημικών Συστημάτων και Πυραύλων βασίζεται στη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας του Λος Άντζελες. Εκτός από τη φροντίδα του GPS, οι ευθύνες του περιλαμβάνουν στρατιωτικές δορυφορικές επικοινωνίες, μετεωρολογικούς δορυφόρους άμυνας, συστήματα εκτόξευσης και εμβέλειας διαστήματος, δορυφορικά δίκτυα ελέγχου, διαστημικά συστήματα υπέρυθρων ακτινοβολίας και ικανότητες διαστημικής συνειδητοποίησης.

Εικόνα: Η αεροπορική δύναμη των ΗΠΑ από την Airman Amanda Lovelace - Από αριστερά, ο κ. Laurel Walsh, 50ος διοικητής της ομάδας επιχειρήσεων και ο πρώην Airman Michael McCowan, 2ος διαχειριστής δορυφορικών συστημάτων και προγραμματιστής αποστολών, δίνουν την τελική εντολή να παροπλίσουν το δορυφορικό όχημα Αριθμός-36 στη βάση αεροπορικής δύναμης Schriever, Κολοράντο, 27 Ιανουαρίου 2020. Το SVN-36 ξεκίνησε στις 10 Μαρτίου 1994 και ξεπέρασε τη διάρκεια ζωής του περίπου επτά ετών.