Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

Close
Συνδεθείτε Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Ocean-Components.com
0 Item(s)

Covid-19 3d εκτυπώσιμη μάσκα εγκεκριμένη - μόνο για εκτυπωτές MJF, αρχεία διαθέσιμα

CIIRC-RP95-3D-covid19-mask-645

Σχεδιασμένο από το Ινστιτούτο Πληροφορικής, Ρομποτικής και Κυβερνητικής (CIIRC CTU) στο Τσεχικό Πολυτεχνείο της Πράγας, το τμήμα καλείται «CIIRC RP95-3D» και πρέπει να εκτυπωθεί σε εκτυπωτή «multijet fusion» (MJF).

Τα αρχεία κατασκευής για τους χειριστές των εκτυπωτών MultiJet Fusion 3d διατίθενται εδώ

Σύμφωνα με την CTU:


Δοκιμάστηκε απευθείας από το προσωπικό του νοσοκομείου Na Homolce. Μπορεί να ξεκινήσει η παραγωγή της μάσκας σε ειδικούς εκτυπωτές 3D. Στόχος είναι να παραδώσει όσο το δυνατόν περισσότερα κομμάτια, κυρίως σε νοσοκομεία. Δεδομένου ότι η τεχνολογία MJF είναι διαθέσιμη μόνο σε περιορισμένο αριθμό εγκαταστάσεων στην Τσεχική Δημοκρατία, οι ερευνητές επικεντρώνονται τώρα στην ανάπτυξη μιας έκδοσης του αναπνευστήρα κατάλληλου για μαζική παραγωγή μέσω χύτευσης με έγχυση. Αυτό θα αυξήσει την παραγωγική ικανότητα και θα διευρύνει σημαντικά το φάσμα των εταιρειών που θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στην παραγωγή.

"Η επόμενη δουλειά μας τις επόμενες μέρες είναι να ολοκληρώσουμε το πρωτότυπο για τη μαζική παραγωγή", δήλωσε ο κ. Vít Dočkal, επικεφαλής του έργου της CIIRC CTU. "Πιστεύουμε ότι με αυτή τη νέα έκδοση μπορούμε να επιτύχουμε παραγωγή περίπου 10.000 τεμαχίων την ημέρα."

Μεταξύ των συμβολών στο σχεδιασμό, το πανεπιστήμιο της Δυτικής Βοημίας στο Plzeň επέλεξε τη βαλβίδα εκπνοής σιλικόνης και η Škoda Auto εκτυπώνει την πρώτη δοκιμαστική πορεία στη γραμμή παραγωγής της.

Ακόμη και χωρίς χύτευση με έγχυση, η παραγωγή στη χώρα αναμένεται να φτάσει τα 500 τεμάχια την ημέρα από τις αρχές Απριλίου, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Τσεχίας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Χάρη στον Tomas Zednicek, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Παθητικών Εξαρτημάτων, για να το φέρει στην προσοχή της Electronic Weekly, για να βγάλει τη λέξη για τα αρχεία σχεδιασμού.