Επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή σας.

Close
Συνδεθείτε Κανω ΕΓΓΡΑΦΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:Info@Ocean-Components.com
0 Item(s)

Η Αμερικανική Διαστημική Δύναμη παρακολουθεί μικρο-αντικείμενα με επιτήρηση ραντάρ Space Fence

US Space Force tracks micro objects with Space Fence radar surveillance

Το σύστημα θα είναι το πιο ευαίσθητο ραντάρ αναζήτησης στο Δίκτυο Διαστημικής Εποπτείας των ΗΠΑ και λέγεται ότι είναι ικανό να ανιχνεύει αντικείμενα τόσο μικρά όσο ένα μάρμαρο. Εκτός από τη βελτίωση της ακρίβειας της επιτήρησης, προορίζεται επίσης να επιτρέψει ταχύτερους χρόνους απόκρισης.

Αντί να εντοπίζει τα «μάρμαρα», ωστόσο, θα χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση και την παρακολούθηση τροχιάς αντικειμένων όπως εμπορικοί και στρατιωτικοί δορυφόροι, εξαντλημένοι ενισχυτές πυραύλων και διαστημικά υπολείμματα σε χαμηλές, μεσαίες και γεωσυνχρονικές τροχιές της Γης.

Το σύστημα - το οποίο χρησιμοποιεί τα επίγεια ραντάρ S-band με νιτρίδιο του Gallium (GaN), έχει αναπτυχθεί από τον Lockheed Martin από τον Ιούνιο του 2014. Το ραντάρ "Fence" βρίσκεται φυσικά στο νησί Kwajalein της Δημοκρατίας των Νήσων Μάρσαλ , στον Ειρηνικό (βορειοανατολικά της Παπούα Νέας Γουινέας, νοτιοδυτικά της Χαβάης).


Απεικονίζεται παραπάνω είναι ο Γενικός Ταξίαρχος DeAnna Burt, Διευθυντής Επιχειρήσεων και Επικοινωνιών, Space Force των Ηνωμένων Πολιτειών, δηλώνοντας επίσημα την επιχειρησιακή αποδοχή του συστήματος.

"Το Space Fence επανάγει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε το διάστημα παρέχοντας έγκαιρα και ακριβή τροχιακά δεδομένα για αντικείμενα που απειλούν τόσο τα επανδρωμένα όσο και τα μη επανδρωμένα στρατιωτικά και εμπορικά διαστημικά περιουσιακά στοιχεία", δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας John W. "Jay" Raymond, ο πρώτος επικεφαλής των διαστημικών επιχειρήσεων στη νεοσύστατη Αμερικανική Διαστημική Δύναμη.

"Οι ικανότητές μας στον χώρο είναι κρίσιμες για την εθνική μας άμυνα και τον τρόπο ζωής μας, γι 'αυτό και το Space Fence είναι τόσο σημαντικό για να ενισχύσουμε την ικανότητά μας να εντοπίζουμε, να χαρακτηρίζουμε και να παρακολουθούμε τις απειλές στα συστήματα αυτά".

Πριν από το Space Fence, το Δίκτυο Εποπτείας Χώρου παρακολούθησε περισσότερα από 26.000 αντικείμενα, λέει ο στρατός, ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Ο χώρος του φράκτη θα λειτουργήσει από την 20η διαστημική μονάδα ελέγχου (SPCS) στο Κέντρο φρουρών διαστήματος στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα. Με τη σειρά του, παρέχει δεδομένα στα 18 SPCS που βρίσκονται στη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Vandenberg της Καλιφόρνια, η οποία χρησιμοποιεί τα δεδομένα για να βοηθήσει στη διατήρηση του καταλόγου διαστημικών αντικειμένων και των λειτουργικών δορυφόρων οθόνης, τόσο ελιγμών όσο και μη ελιγμών.

Ο στρατηγός Raymond ανακοίνωσε την υπογραφή στο twitter:

Lockheed Martin

Ο Lockheed Martin έχει γράψει προηγουμένως για το έργο:

Οι τοποθεσίες και η συχνότητα υψηλότερων κυμάτων των νέων ραντάρ Space Fence θα επιτρέψουν την ανίχνευση πολύ μικρότερων μικροδορυφόρων και συντριμμιών από τα τρέχοντα συστήματα. Επιπλέον, ο σχεδιασμός Space Lock του Lockheed Martin θα βελτιώσει σημαντικά την επικαιρότητα με την οποία οι χειριστές μπορούν να ανιχνεύσουν διαστημικά γεγονότα, τα οποία θα μπορούσαν να παρουσιάσουν πιθανές απειλές για τους δορυφόρους GPS ή τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η ευελιξία και η ευαισθησία του συστήματος θα παρέχει κάλυψη γεωσυνδρομικών τροχιών στο βαθύ διάστημα, διατηρώντας παράλληλα τον φράκτη παρακολούθησης.

Και γράφοντας στη γωνία GaN, είπε:

"Αυτά τα αποτελέσματα των δοκιμών αντιπροσωπεύουν το αποκορύφωμα περισσότερων από μια δεκαετία κοινών επενδύσεων στην τεχνολογία GaN", δήλωσε προηγουμένως ο Steve Bruce, αντιπρόεδρος της Advanced Systems στο Lockheed Martin Mission Systems and Training. "Τα GaA HPAs παρέχουν σημαντικά πλεονεκτήματα για συστήματα ενεργητικής φάσης συστοιχίας ραντάρ όπως το Space Fence, συμπεριλαμβανομένης της υψηλότερης πυκνότητας ισχύος, μεγαλύτερης απόδοσης και σημαντικά βελτιωμένης αξιοπιστίας σε σχέση με τις προηγούμενες τεχνολογίες".

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ ορκίζονται στον πρώτο αρχηγό της νεοσύστατης διαστημικής δύναμης